Uitdagingen

Bedreigingen op uw netwerk komen steeds vaker van binnenuit. Het is lastig grip te houden op wat er allemaal wordt aangesloten op uw netwerk, virusscanners houden een steeds kleiner deel van de malware tegen en (next-gen) firewalls beveiligen tegen aanvallen van buiten, maar zijn helaas niet 100% waterdicht.

Daar komt bij dat apparaten steeds mobieler worden. Zolang een apparaat is aangesloten op uw eigen netwerk, bevindt het zich in een omgeving waar uw ICT-afdeling nog enige grip op heeft. Wordt het apparaat echter thuis aangesloten, of zelfs op een publiek netwerk, mist deze bescherming. Vervolgens komt het apparaat weer terug in uw netwerk, met alle risico’s van dien.

Veel oplossingen te complex

Om dit probleem aan te pakken, zijn er uiteraard verschillende oplossingen. Veel oplossingen lossen slechts een deel van het probleem op. Zo zijn er oplossingen die toegangscontrole verzorgen, maar die doen niets om besmettingen te detecteren. Om dat op te lossen kunt u een oplossing toevoegen om besmettingen te detecteren, maar dan is er weer een SIEM nodig om de veelheid meldingen te correleren zodat de echte problemen inzichtelijk worden. En als het SIEM is ingericht, heeft u vervolgens ook nog een SOC nodig om daadwerkelijk in te grijpen en de dreiging te neutraliseren.

Voor alle partijen die zo’n complexe, dure set oplossingen te kostbaar vinden hebben wij Qmanage ontwikkeld: een grote stap in de beveiliging van uw netwerk in een fractie van de tijd en kosten. In het kort: kies de preventieve maatregelen die passen bij het ambitieniveau en budget van uw organisatie, en zorg vervolgens dat er automatisch wordt gereageerd op wat daar doorheen komt.

Toegang reguleren

Het is onmogelijk om zonder de juiste technische maatregelen grip te houden op wat er wordt aangesloten op uw netwerk. Of u wel of niet kiest voor Bring Your Own Device (BYOD), BYOD is een gegeven. Omdat gebruikers, ongeacht uw beleid, apparaten mee kunnen nemen, is het reguleren van toegang tot uw netwerk de essentiële basisstap.

Veiligheid verhogen

De apparaten die zijn toegelaten tot uw netwerk, of ze nu beheerd of onbeheerd zijn, lopen altijd het risico besmet te raken. Ongeacht welke preventieve beveiligingsmethoden u inzet, 100% voorkomen van besmettingen is onmogelijk. Als er een besmetting actief is, bent u dan afhankelijk van een melding van een eindgebruiker of heeft u daar zelf zicht op? En als u er wel zicht op heeft, kunt u uit de vele meldingen tijdig destilleren waar de echte problemen in uw netwerk zich bevinden? Hoe veel schade kan deze besmetting vervolgens aanrichten voordat er daadwerkelijk actie wordt ondernomen? Tijd voor een nieuwe aanpak om de veiligheid van uw netwerk en uw bedrijfsgegevens te borgen.

Beheersbaarheid verbeteren

Inzicht in de beveiliging van het volledige netwerken wordt steeds lastiger, waardoor ICT’ers de grip op wat er gebeurt kwijt kunnen raken. Beveiliging is complex, de inzet van een complexe oplossing maakt het netwerk daarom niet per definitie veiliger. Zonder de juiste tool om beveiliging weer overzichtelijk en behapbaar te maken kan de beheersbaarheid flink onder druk komen te staan.

Compliance

Steeds meer organisaties zijn bezig met een certificering op het gebied van informatiebeveiliging. In zo’n traject komt veel op u af. Hoe zorgt u er voor dat u in korte tijd een grote stap kan maken? In dit whitepaper zetten we op een rij hoe de inzet van Qmanage kan bijdragen aan uw certificering.

Quarantainenet heeft een visie over hoe u deze problemen het hoofd kunt bieden én een oplossing die bij deze visie aansluit.

Compliance

Bezig met ISO 27001, NEN 7510, BIR, BIG, BIWA of IBI? Qmanage maakt het leven gemakkelijker.

Lees meer

Visie

Wat gaat de toekomst ons brengen? Wees voorbereid op de dreigingen van vandaag en morgen.

Lees meer

Oplossing

Er is een oplossing om deze uitdagingen het hoofd te bieden: Qmanage.

Lees meer