Uitdagingen

byod_home-710


Bedreigingen op uw netwerk komen steeds vaker van binnenuit. Het is lastig grip te houden op wat er allemaal wordt aangesloten op uw netwerk, virusscanners houden een steeds kleiner deel van de malware tegen en (next-gen) firewalls beveiligen tegen aanvallen van buiten, maar zijn helaas niet 100% waterdicht.

Daar komt bij dat apparaten steeds mobieler worden. Zolang een apparaat is aangesloten op uw eigen netwerk, bevindt het zich in een omgeving waar uw ICT-afdeling nog enige grip op heeft. Wordt het apparaat echter thuis aangesloten, of zelfs op een publiek netwerk, mist deze bescherming. Vervolgens komt het apparaat weer terug in uw netwerk, met alle risico’s van dien.

Complex

Om dit probleem aan te pakken, zijn er uiteraard verschillende oplossingen. Het probleem bij vrijwel al deze oplossingen is echter dat ze slechts een deel van het probleem oplossen. Zo zijn er oplossingen die toegangscontrole verzorgen, maar die doen niets om besmettingen te detecteren. Om dat op te lossen wordt een oplossing toegevoegd om besmettingen te detecteren, maar dan is er weer een SIEM nodig om de veelheid meldingen te correleren zodat de echte problemen inzichtelijk worden. En als het SIEM is ingericht, is er vervolgens ook nog een SOC nodig om actie te ondernemen.

Voor alle partijen die zo’n complexe, dure set oplossingen te kostbaar vinden hebben wij Qmanage ontwikkeld: een grote stap in de beveiliging van uw netwerk in een fractie van de tijd en kosten. In het kort: kies de van preventieve maatregelen die passen bij het ambitieniveau en budget van uw organisatie, en zorg vervolgens dat er automatisch wordt gereageerd op wat daar doorheen komt.

Toegankelijkheid

Of u wel of niet kiest voor Bring Your Own Device (BYOD), BYOD is een gegeven. Het is onmogelijk om zonder de juiste technische maatregelen grip te houden op wat er wordt aangesloten op het netwerk. Omdat gebruikers, ongeacht uw beleid, apparaten mee kunnen nemen, is het reguleren van toegang tot uw netwerk de essentiële basisstap.

Veiligheid

De apparaten die zijn toegelaten tot uw netwerk, of ze nu beheerd of onbeheerd zijn, lopen altijd het risico besmet te raken. Traditionele beveiligingsmethoden kunnen de ontwikkelingen op dit gebied helaas niet meer bijbenen. 100% voorkomen van besmettingen is met geen enkele techniek mogelijk. En als er dan een besmetting is, bent u dan afhankelijk van een melding van een eindgebruiker of heeft u daar zelf zicht op? En als u er zicht op heeft, kunt u uit de vele meldingen tijdig destilleren waar de echte problemen zitten? Tijd voor een nieuwe aanpak om de veiligheid van uw netwerk en uw bedrijfsgegevens te borgen.

Beheersbaarheid

Overzicht over de grote dynamische netwerken van vandaag wordt steeds lastiger, waardoor ICT’ers de grip op wat er gebeurt kwijt kunnen raken. Beveiliging is complex, zonder de juiste tool om beveiliging weer behapbaar te maken kan de beheersbaarheid flink onder druk komen te staan.

Compliance

Steeds meer organisaties zijn bezig met een certificering op het gebied van informatiebeveiliging. In zo’n traject komt veel op u af. Hoe zorgt u er voor dat u in korte tijd een grote stap kan maken? In dit whitepaper zetten we op een rij hoe de inzet van Qmanage kan bijdragen aan uw certificering.


Quarantainenet heeft een visie over hoe u deze problemen het hoofd kunt bieden én een oplossing die bij deze visie aansluit.

ISO 27001, NEN 7510, BIR, BIG, BIWA en IBI

Bezig met ISO 27001, NEN 7510, BIR, BIG, BIWA of IBI? Qmanage maakt het leven gemakkelijker.

Lees meer

Visie

Wat gaat de toekomst ons brengen? Wees voorbereid op de dreigingen van vandaag en morgen.

Lees meer

Oplossing

Er is een oplossing om deze uitdagingen het hoofd te bieden: Qmanage.

Lees meer